Mooie Try-out Crescendo’s in Gramsbergen

Muziekverenigingen Crescendo-KNA Hardenberg-Gramsbergen en Crescendo Hengelo (Gld) hebben zaterdagavond een geslaagde try-out gehad. Het concert was zaterdagavond 5 november in De Binder in Gramsbergen.

Harmonie Crescendo – KNA is een fusie tussen twee harmonie-orkesten, te weten Crescendo Gramsbergen en Kunst Na Arbeid Hardenberg.  Crescendo-KNA bestaat uit een jeugdorkest en het orkest. Onder de noemer ‘Ongrijpbaar’ gaf Crescendo-KNA Hardenberg-Gramsbergen samen met  Christelijke Muziekvereniging Crescendo Hengelo (Gld) een concert.

Dit gezamenlijke concert was een try-out en werd zaterdag 5 november gehouden in MFC de Binder in Gramsbergen. Beide muziekverenigingen lieten zich nog één keer horen voordat ze op concours gaan. Het was een fantastische avond, met een uitdagend en prikkelend programma, volgens de aanwezigen.

Bij de beide verenigingen draait het om gezelligheid, samen spelen en samen oefenen. Dat bleek heel duidelijkheid toen ze zaterdagavond samen een spetterend concert met een concourselement gaven. De orkesten stonden onder leiding van hun dirigenten, Wim Booy en Willy Beudel. Voor Crescendo-KNA gold vooral ook dat ze zich tenminste nog één keer wilden laten horen voordat ze op 19 november op concours gaan. Welk concours? Het KNMO concours in de Hanzehof in Zutphen waar ook Crescendo Hengelo (Gld) gaat spelen.

Crescendo-KNA heeft zich zo kort na het coronatijdperk weer ontplooid als een actieve vereniging. Na het zomeravondconcert op 13 juli was het met veel gezelligheid flink repeteren geblazen. Op 15 augustus gaven ze de jaarlijkse medewerking aan het Indië-monument herdenking en was er het studieweekend 2022 dat in het teken stond van sectierepetities waaronder ook een hout en koper sectierepetitie. In oktober deed de harmonie mee aan muziekfestijn de Gemeentevlag in Hardenberg. ‘Wat een grote, gepassioneerde en gezellige club hebben we toch, kunnen we trots op zijn,’ staat op facebook.

Het Try-Out concert in De Binder met Monique Eshuis als ladyspeaker had de themanaam Ongrijpbaar. De te spelen zes werken verwezen allen naar het ongrijpbare Geloof, Inspiratie en Moed. Het concert moest gisteravond de nodige tips van de jury opleveren richting het concours in Zutphen. Margreet Bosch van Crescendo-KNA: “Er wordt vanavond door Berjan Morsink een juryrapport geschreven. Met de aandachtspunten daar uit gaan ze de komende weken de puntjes op de i zetten.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Harry Kruiper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten